Közélet

A polgárőröket is köszönet illeti

A polgárőröket is köszönet illeti

2020. május 17., vasárnap
A polgárőröket is köszönet illeti

A polgárőrök is sokat segítenek a koronavírus-járvány idején - mondta Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Úgy fogalmazott: a polgárőrség modern hazafiságot jelent. Elmondta: Magyarországon több mint 63 ezer polgárőr teljesít szolgálatot, munkájukat önkéntesen a szabadidejük terhére végzik. "Köszönjük, hogy vigyáznak ránk" - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke arról beszélt, hogy ebben a nehéz helyzetben, a koronavírus-járvány idején segítséget kell nyújtani az állampolgároknak, az időseknek. Ezért a polgárőrség életében a prioritások megváltoztak, nagyobb hangsúlyt kapott a karitatív tevékenység. Elmondta, hogy a leginkább veszélyeztetetteknek, az időseknek a polgárőrök is bevásárolnak, illetve eljuttatják őket oda, ahova menni szeretnének. Emellett a polgárőrség fokozott figyelmet fordít a közterületi járőrszolgálatra is. A polgárőrök többen, több órában vannak jelen a közterületeken, ellenőrzik a játszótereket, sportpályákat, mindezt együttműködve a rendőrséggel - tette hozzá. Az Országos Polgárőr Szövetség a biztonságos szolgálat ellátáshoz szükséges védőfelszereléseket - gumikesztyűket, maszkokat, fertőtlenítőszereket - biztosította a polgárőröknek - közölte Kardos Pál.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.