Hírzóna

A megengedettnél kétszer gyorsabban száguldott egy ittas sofőr Ásotthalomnál

A megengedettnél kétszer gyorsabban száguldott egy ittas sofőr Ásotthalomnál

2020. május 11., hétfő
A megengedettnél kétszer gyorsabban száguldott egy ittas sofőr Ásotthalomnál

Az elmúlt három napban hat esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében. Az egyik sofőr ráadásul a megengedett sebességhatár csaknem kétszeresével közlekedett - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök Hódmezővásárhelyen háromszor, Szegeden kétszer, míg Szentesen egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben 72 óra alatt. A megye útjain összesen 17 baleset történt a péntektől vasárnapig tartó időszakban, amelyeknek több mint kétharmada személyi sérülés nélküli volt. A Csongrád megyei rendőrök folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése érdekében. Több útszakaszon is mért a traffipax az elmúlt hétvégén. Ez idő alatt 93 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. Volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 174 km/órával hajtott az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei május 10-én délelőtt állították meg a járművet. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit vezető férfi szeszes ital fogyasztását követően vett részt a közúti forgalomban, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt. A sofőrt a járőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Vezetői engedélyét a rendőrök bevonták és a sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.