Közélet

Vásárhelyen nem engedik el a kisvállalkozók adóját

Vásárhelyen nem engedik el a kisvállalkozók adóját

2020. április 17., péntek
Vásárhelyen nem engedik el a kisvállalkozók adóját

A vásárhelyi polgármester ismét nem fogadta el a Fidesz-frakció javaslatát, ami szerint az idei évre engedje el a város a leginkább bajban lévő kis- és középvállalkozások építmény- és telekadóját, valamint iparűzési adóját - írja a Promenád.hu.

A lap cikke szerint a veszélyhelyzet miatt véleményező közgyűlést tartott a vásárhelyi grémium csütörtökön. Az ülés különlegessége az volt, hogy Márki-Zay Péter polgármester a díszteremben, míg a képviselők otthon tartózkodtak, és az internet segítségével tárgyaltak az aktuális kérdésekről. 100 millió forintot átcsoportosítanak a koronavírus-járvány miatt a költségvetésből. Az összegből 70 millió forintot intézkedésekre, 30 milliót pedig segélyekre fordítanak. Ismertették a város 2024-ig tervezett gazdaságprogramját is, ami kapcsán Benkő Zsolt fideszes képviselő megjegyezte:a frakció korábban megfogalmazott egy javaslatot a vállalkozások megsegítésére, azonban a városvezetés meg sem fontolta azt. – A kezdeményezésünk az volt, hogy az idei évre engedjük el a kormány által is kiemelt kis- és középvállalkozások helyi, azaz építmény-, telek- és iparűzési adóit. Enélkül jelenleg nem lehet gazdaságfejlesztésről beszélni – hangsúlyozta a politikus. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.