Közélet

Több száz önkormányzati dolgozót vernek át Vásárhelyen?

Több száz önkormányzati dolgozót vernek át Vásárhelyen?

2020. április 24., péntek
Több száz önkormányzati dolgozót vernek át Vásárhelyen?

Kihasználva a munkajogban való általános tudatlanságot, úgy tűnik, lényegében megvezeti Márki-Zay Péter a városi intézményben dolgozókat. A munkáltató nem kezdeményezhetne részmunkaidős foglalkoztatást félbérért, ezért minden alkalmazottal aláíratnak egy papírt, mintha a dolgozó maga kérné azt. Megfélemlítés és soha nem látott mértékű átverés zajlik Hódmezővásárhelyen - írja a Promenád.hu.

A portál emlékeztet, korábban a helyi Fidesz közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az önkormányzat részmunkaidős foglalkoztatást próbál a városi intézményben dolgozókra erőltetni. Válaszul Márki-Zay Péter polgármester álhírterjesztéssel vádolta meg a Fideszt és a helyi sajtót, mondván mindez hazugság. A lap szerint a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat több száz dolgozóját vezeti most meg. Információik szerint a polgármesteri hivatal minden városi intézménynek kiadta, hogy a polgármester által vázolt lehetőségek közül választva minden munkavállalóval írassák alá a jogviszonyuk közös megegyezéssel történő megváltoztatását. A levelet egy olvasó eljuttatta a portálhoz, ők pedig megmutatták egy jogásznak, segítsen értelmezni a város intézkedéseit. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.