Sport

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu-vb-t

Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu-vb-t

2020. április 8., szerda
Szeptemberre halasztották a szegedi kajak-kenu-vb-t

Szeptemberre halasztotta az eredetileg július 10-12-re kiírtszegedigyorsasági kajak-kenu-világbajnokságot a sportág nemzetközi szövetsége (ICF).

Az ICF szerdai hírlevelében több verseny törlését is bejelenti, de a vb esetében - amelyen az olimpia programjában nem szereplő számokban rendeznének versenyeket, s ez lenne az első ilyen jellegű viadal - halasztásról ír, hangsúlyozva, hogy 2020-ban ez lehet az egyetlen nemzetközi viadal a gyorsasági szakágban. A koronavírus-járvány miatt törölték az összes májusi regattát, így a para-világbajnokságot, a duisburgi és a racicei ötkarikás kvalifikációs versenyt. A májusi, júniusi és júliusi tokiói edzőtáborok is elmaradnak, ahogy a brandenburgi ifjúsági és U23-as vb, a norvégiai maratoni vb és az oklahomai gyorsasági szuperkupa is. Az ICF főtitkára, Simon Toulson azt mondta, a szervezet eltökélt abban, hogy nemzetközi versenyeket rendezzen idén, de több fontos szempontot is meg kell vizsgálni a döntéshozatal előtt.

- Biztosítanunk kell a sportolók egészségét a sportlétesítményekben és a rendező régióban. Emellett hat-nyolc hét edzésre is lehetőséget kell adni, valamint a nemzeti szövetségeknek lehetőséget arra, hogy megtartsák a válogatókat és kialakítsák a csapatokat" - fogalmazott a sportvezető.

Hangsúlyozta: fontos szempont az is, hogy a viadalokra a világ minden részéről érkezhessenek versenyzők, ami azt feltételezi, hogy a koronavírus-járványt már megfékezték.Simon Toulson hozzátette: 15 naponta monitorozzák a helyzetet és dolgoznak a jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia új kvalifikációs menetrendjén is. A magyar válogatott eddig hat női kajakos, öt férfi kajakos és két női kenus kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, még öt indulási jog gyűjthető.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.