Közélet

Nincs vírusfertőzött a szentesi múzeum munkatársai között

Nincs vírusfertőzött a szentesi múzeum munkatársai között

2020. április 24., péntek
Nincs vírusfertőzött a szentesi múzeum munkatársai között

A Koszta József Múzeum a járványhelyzetre tekintettel - főként a régészeti tevékenysége miatt - a dolgozóinak és azok családtagjainak megóvása érdekében egészségügyi teszteket rendelt meg saját költségen a szegedi Aranyklinikától.

Az úgynevezett vérvételes gyorsteszteket a szolgáltató április 17. és 20. között végezte el, amelynek a közgyűjtemény állományából az egyik ásatásvezető régész munkavállalónál mutatott pozitív eredményt a vizsgálat.

A golgozó - a hatósági előírásoknak megfelelően, egyeztetve a szentesi önkormányzattal, orvosokkal és a felettes szervezetekkel - a lakhelyén 14 napig karanténban tartózkodik.

A pozitív teszttel rendelkező kollégán az ÁNTSZ garatmintavételi tesztet készített, továbbá a szentesi kórház az intézmény vezetőjén is ugyanezt elvégezte. A közvetlen munkakapcsolatban álló két személy esetében a hivatalos eredmények negatív eredményt mutattak. Tehát a Koszta József Múzeum állományában vírusfertőzött vagy hordozó személy nincs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.