Közélet

Még hosszú védekezésre készülhetünk

Még hosszú védekezésre készülhetünk

2020. április 28., kedd
Még hosszú védekezésre készülhetünk

Hosszú járványellenes védekezésre kell készülni, ugyanakkor folyamatos a védekezéshez szükséges védőfelszerelések és gépek beszerzése - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden, az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtt.

Menczer Tamás közölte: az elmúlt héten húsz repülőgép és öt kamion szállított különböző védőfelszereléseket, így 9,5 millió sebészi maszkot és 234 ezer speciális, FFP típusú maszkot. Eddig már több mint 86 millió maszk érkezett Magyarországra, és további 62 millióra van szerződés. Lakatos Tibor, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta: eddig a kijárási korlátozásokkal kapcsolatban 19 425 embert figyelmeztettek, 9453 helyszíni bírságot róttak ki, és 8472 szabálysértési feljelentés tettek. Úgy fogalmazott, hogy ennyi szabályszegés elenyésző az összlakossághoz képest.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.