Kultúra

"Különösen szép lenne, ha a Dóm árnyékában kezdhetné újra a város a közösségi életet"

"Különösen szép lenne, ha a Dóm árnyékában kezdhetné újra a város a közösségi életet"

2020. április 2., csütörtök
"Különösen szép lenne, ha a Dóm árnyékában kezdhetné újra a város a közösségi életet"
A Szegedi Szabadtéri Játékoknál még reménykednek, hogy teljes évadot tudnak tartani.
Mint azt korábban megírtuk, kihirdetett veszélyhelyzet miatt elmaradhatnak a Szeged Napja rendezvénysorozat programjai, és a koronavírus több közkedvelt szegedi programot is veszélyeztethet. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évadának indulásáig még közel két és fél hónap van hátra, és bár nagyon bizonytalan a mostani helyzet, továbbra is azon dolgoznak, hogy kivétel nélkül megtarthassák az idei előadásokat.Folyamatosan figyelik a járvánnyal kapcsolatos híreket, intézkedéseket, és amint biztosat lehet tudni, azonnal tájékoztatják a nézőket.
"A szegediek számára a Fogadalmi Templom a nagy árvíz óta a túlélés szimbóluma, így különösen szép lenne, ha a Dóm árnyékában kezdhetné újra a város a közösségi életet.

Emellett nem elhanyagolható, hogy a Szabadtéri előadásnapjai szinte kivétel nélkül telt házzal mennek, így a turizmus szempontjából is fontos lenne, hogy ezeken a napokon újraéledhessen az idegenforgalom. Bízunk benne, hogy ha nem is teljes, de csonka évadot mindenképpen láthat a közönség, hiszen a járvány elmúltával még fontosabb szerepet kap a kultúra, a színház közösségteremtő ereje - válaszolták lapunk kérdésére.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon július első hétvégéjén a Jézus Krisztus szupersztár című rockoperával kezdődik az évad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.