Sport

Kárpótolja a nemzetközi szövetség a MOL-Pick Szegedet

Kárpótolja a nemzetközi szövetség a MOL-Pick Szegedet

2020. április 28., kedd
Kárpótolja a nemzetközi szövetség a MOL-Pick Szegedet

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kompenzációt fizet azoknak a férfi és női kluboknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt meghozott döntések következtében lemaradnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről.

Az EHF végrehajtó bizottsága pénteken a férfiaknál törölte az egyenes kieséses szakaszt, a sorozatból így már csak a december 28-29-én sorra kerülő kölni négyes döntő van hátra a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a Telekom Veszprém, a THW Kiel, a Barcelona és a Paris Saint-Germain részvételével. A további tíz klub - köztük a MOL-Pick Szeged - között összesen 250 ezer eurót (88,5 millió forint) osztanak szét. A női BL budapesti négyes döntőjét az EHF reményei szerint szeptember 5-6-án rendezik, és ebben az esetben 3-án, csütörtökön kerül sor a negyeddöntőkre, ugyancsak a magyar fővárosban. Amennyiben ez az időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két középdöntő-csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára. A negyeddöntő törlése esetén a kieső négy klub egyenként 25 ezer eurót (8,8 millió forint) kap. A férfi és a női BL mostani idényéből hátralévő mérkőzéseken - szeptemberben, októberben és decemberben - minden játékosnak abban a csapatban kell pályára lépnie, amelyben a meccs idején szerepelni jogosult, vagyis akik idén nyáron klubot váltanak, azok az esetleges negyeddöntőben és a négyes döntőben már új csapatuk színeiben játszhatnak. Az EHF végrehajtó bizottsága döntött arról is, hogy a férfi Európa-ligában - amely ősztől a második számú európai kupasorozat lesz - csak olyan csarnokokban lehet majd mérkőzéseket rendezni, amelyeknek mindkét hosszanti oldalán van lelátó.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.