Hírzóna

Járványveszély miatt bezárt iskolába tört be két visszaeső bűnöző Szegeden

Járványveszély miatt bezárt iskolába tört be két visszaeső bűnöző Szegeden

2020. április 7., kedd
Járványveszély miatt bezárt iskolába tört be két visszaeső bűnöző Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezett két férfit, akik március 29. és április 1. közötti időszakban többek között egy bezárt iskolába is megkíséreltek betörni.

A járási ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett előéletű, a gyanú tárgyát képező cselekményeket különös visszaesőként elkövető gyanúsítottak az elmúlt héten Szegeden két magánszemély lakásába surrantak be. Egy alkalommal éjjel, egyszer pedig a kora délutáni órákban használták ki a sértettek figyelmetlenségét és lopták el pénztárcáikat a bennük levő okiratokkal és bankkártyákkal együtt. Ezt követően több boltban cigarettát és más egyebek mellett energiaitalt kíséreltek meg vásárolni a lopott bankkártyákkal, volt, ahol sikerrel is jártak, de előfordult, hogy a terminál elutasította a tranzakciót.

Március 29-én délután az egyik belvárosi szegedi iskolába kíséreltek meg betörni úgy, hogy a kerítésen átmászva a karbantartó épület ablakát egy betondarabbal betörték, majd az iskola épületében értéktárgyak után kutattak. A beépített riasztórendszer aktiválódása azonban a cselekmény befejezését megakadályozta, az összekészített konyhai szagelszívókat hátrahagyva a helyszínről elmenekültek.

A szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és egyikük esetében a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, velük szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is több eljárás van folyamatban, egyikük állandó lakó- vagy tartózkodási hellyel sem rendelkezik.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.