Hírzóna

Gyermekeik előtt verte rendszeresen élettársát egy agresszív vásárhelyi férfi

Gyermekeik előtt verte rendszeresen élettársát egy agresszív vásárhelyi férfi

2020. április 3., péntek
Gyermekeik előtt verte rendszeresen élettársát egy agresszív vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfivel szemben, aki évek óta viselkedett agresszív módon élettársával, ami miatt a szomszédok petíciót nyújtottak be az önkormányzathoz a bérlakásból való eltávolítása iránt - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi Hódmezővásárhelyen egy önkormányzati bérlakásban élt élettársával és négy közös, valamint egy közösen nevelt kiskorú gyermekükkel együtt. A vádlott rendszeres alkoholfogyasztásából is adódóan 2016 tavaszától napi rendszerességgel, gyermekeik előtt vitatkozott élettársával, berendezési tárgyakat vert szét és legalább havonta egyszer meg is verte, kisebb sérüléseket okozva a sértettnek.

A bántalmazások során tenyérrel és ököllel arcon ütötte, földre vagy az ágyra lökte a nőt, többször a karját szorongatta, de volt, hogy késsel fenyegetőzött, vagy baltát állított több alkalommal a szekrénybe. Előfordult, hogy a vádlott baseballütővel hadonászott vagy a televíziót dobta ki az udvarra trágár, emberi méltóságot megalázó szavak ordibálása mellett.

A gyermekek ezeket látva sírtak, bezárkóztak a szomszéd szobába, éjszaka nem tudtak elaludni, egyikük a családsegítő szolgálat javaslatára kollégiumba került, mert vádlott magatartása akadályozta őt a tanulásban.

A vádlott agresszív, másokat is zavaró magatartása miatt a szomszédok petícióval fordultak az önkormányzathoz 2018 végén, hogy a férfit távolítsák el a lakásból. Az önkormányzat felszólítására a vádlott a lakást elhagyta, de személyes tárgyait nem vitte el, oda rendszeresen visszajárt, sokszor a sértett akarata ellenére és agresszív, bántalmazó magatartásával továbbra sem hagyott fel.

A sértett emiatt előbb a gyermekkel való kapcsolattartás szabályozását kezdeményezte a bíróságnál, majd megszakította vádlottal az élettársi kapcsolatot és elköltözött. A vádlott a kapcsolattartásra kijelölt időpontokat vagy nem tartotta be, vagy azokon ittasan, agresszíven viselkedett, akadályozva a gyermekeket a tanulásban, a pihenésben. Előfordult, hogy többször ittasan verte élettársa lakásának ajtaját, vagy erőszakkal, a sértettet félrelökve, a használati tárgyakat összetörve, a sértettnek sérülést okozva ment be az ingatlanba, ami miatt rendőrt kellett hívni.

A vádlott cselekményei miatt indult büntető eljárásban elrendelt távoltartás hatálya alatt is előfordult, hogy ittasan, erőszakkal bement sértett lakásába, a készételt megette és csak a rendőrök érkezése miatt ment el onnan. Mindezeken túlmenően egyetlen kiskorú fiúgyermeküket rendszeresen, havonta megpofozta, megalázó, becsmérlő kifejezésekkel illette, lánygyermekeiket is gyalázta.

A vádlott a 2019 őszéig tartó időszakban kifejtett cselekményeivel a gyermekek pszichés fejlődését súlyos mértékben traumatizálta, valamint súlyosan veszélyeztette a kiskorúak értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A vádlottal szemben az ügyészség kiskorú veszélyeztetésének, testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, valamint magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.