Hírzóna

Felújítják a makói Maros-hidat

Felújítják a makói Maros-hidat

2020. április 7., kedd
Felújítják a makói Maros-hidat

Teljesen felújítják a makói Maros-hidat, az április 14-én kezdődő munkálatok várhatóan hét hónapig tartanak majd, főként félpályás forgalomkorlátozás mellett - tájékoztatta a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a nettó 525 millió forintos beruházás részeként a híd új szigetelést, aszfaltburkolatot, szegélyeket és korlátot kap, kicserélik a híd saruit és dilatációs szerkezeteit, valamint az acélszerkezeti részek is új korrózióvédő festékbevonatot kapnak. A 43-as főút 29-es kilométerénél lévő Maros-hídon a munkálatok első két hetében csak kisebb forgalomkorlátozásra kell számítani a nappali órákban. A kétirányú forgalom fenntartása mellett a munkálatokra útszűkület jelző táblák, előzési tilalom, 40 km/órás sebességkorlátozás és alkalmanként jelzőőrös forgalomirányítás figyelmezteti majd a közlekedőket. A munkálatok további részében éjjel-nappal jelzőlámpás forgalomirányítás mellett félpályás útlezárás lesz érvényben a váltakozó irányú forgalom biztosításával, 30 km/órás sebességkorlátozás mellett. A felújítás érinti a szegélyekben lévő közvilágítási vezetéket is, ezért a hídon lévő közvilágítás a munkálatok ideje alatt nem fog üzemelni - áll a közleményben.

(MTI, kiemelt kép: Makó Híradó)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.