Sport

Canellas számára a 2017-es BL-győzelem a legemlékezetesebb

Canellas számára a 2017-es BL-győzelem a legemlékezetesebb

2020. április 29., szerda
Canellas számára a 2017-es BL-győzelem a legemlékezetesebb

Kifejezetten jól kezdődött az idei év Joan Canellas számára, hiszen a spanyol válogatottal megvédte Európa-bajnoki címét, a MOL-Pick Szegeddel pedig a Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik helyén végzett, igaz a Vardar Skopje elleni nyolcaddöntőre már nem került sor. A koronavírus-járvány miatti szünet lehetőséget nyújtott a spanyol játékosnak arra, hogy felidézze karrierje legemlékezetesebb pillanatait.

Canellas első nagy tornája válogatott színekben a 2009-es horvátországi világbajnokság volt. Elmondása szerint ekkor döbbent rá, hogy milyen nehéz a világ legjobbjai ellen játszani.

Az igazi nagy áttörést a négy évvel későbbi hazai rendezésű vb jelentette a MOL-Pick Szeged játékosának életében. A fináléban közel 20 ezer néző előtt 35–19-re legyőzték Dániát Barcelonában.

– Az volt életem egyik legkülönlegesebb mérkőzése. Nemcsak az eredmény miatt, hanem mert a családom nagy része is jelen volt – emlékezett vissza Canellas, aki egymaga hét gólt jegyzett azon a találkozón. Hozzátette, a végső dudaszó előtt már tudták, hogy övék lesz a világbajnoki cím, így igyekeztek a varázslatos atmoszféra minden pillanatát kiélvezni. Habár a spanyol válogatott 2013 óta nem nyert világbajnoki címet, kétszer is felülhetett Európa trónjára. – Miután 2016-ban a lengyelországi Eb-n ezüstérmet szereztünk, úgy éreztem, hogy sokkal nehezebb lesz újra bejutni a döntőbe – mondta az irányító-átlövő. Ez a gondolat tévesnek bizonyult, hiszen Spanyolország 2018-ban és 2020-ban ismét eljutott a döntőbe, ráadásul meg is nyerte azt.

Canellas megemlítette, hogy az olimpia a fő oka annak, hogy a nemzeti csapat nagy része még mindig együtt van.

Úgy fogalmazott, „a legtöbb játékos számára Tokió lehet az utolsó esély az olimpia megnyerésére.”

A spanyol játékos klubszinten többször is közel állt ahhoz, hogy a magasba emelje a Bajnokok Ligája trófeáját, ez azonban csak egyszer sikerült neki.

– Összesen hét alkalommal játszottam a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, ötször érem nélkül végződött a kaland. Sokszor csak nüanszok hiányoztak a végső sikerhez, azt hittem, sose fog összejönni

– mesélte. 2017-ben aztán összejött a várva várt siker: a Vardar Skopje színeiben az elődöntőben 26–25-re legyőzte a Barcelonát, majd a fináléban ugyancsak egy góllal, 24–23-ra felül múlta a PSG-t is. – Emlékszem, ahogy a meghatottságtól könny szökött a szemembe. Fantasztikus pillanat volt! Canellas elmondta, a Vardarral nyert BL-címét értékesebbnek tartja, mint a válogatottal elért sikereit.

– Nagyon nehéz út vezetett a Bajnokok Ligája-győzelemig, így ez a siker pályafutásom legemlékezetesebb pillanata. A győzelmet hatalmas ünneplés követte Szkopjéban, rengeteg szurkoló volt jelen, igazán különleges emlék marad –

zárta gondolatait.

(via)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.