Egészség

Bedurvult: öten haltak meg, már 26 áldozatot követelt a kór hazánkban

Bedurvult: öten haltak meg, már 26 áldozatot követelt a kór hazánkban

2020. április 3., péntek
Bedurvult: öten haltak meg, már 26 áldozatot követelt a kór hazánkban

Meghalt újabb öt krónikus betegséggel küzdő, idős beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; a fertőzöttek száma pedig 623-ra nőtt - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra pénteken feltett közleményben.

A közlemény szerint az elhunytak száma ezzel 26-ra nőtt, de 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Hozzátették, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Az öt új elhunyt mindegyike idős embert volt, három férfi (70, 79 és 80 évesek), valamint két nő (81 és 86 évesek), mindegyikük krónikus betegségben (magas vérnyomás, veseelégtelenség, szívelégtelenség, cukorbetegség, COPD tüdőbetegség, szív- és érrendszeri betegség) szenvedett.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Jelenleg 10 668-an vannak karanténban és 17 769 mintavétel történt. A honlapon közzétett információk szerint már minden megyében van koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (261 ember) találták, amelyet Pest megye (124 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (28 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (28 ember) következik.

Csongrád megyében két fővel emelkedett a fertőzöttek száma, így már 23 beteg van, ezzel az ország negyedik legfertőzöttebb megyéje.

A legkevesebb fertőzött Heves (3 ember) van.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.