Közélet

A megyei önkormányzat 80 családot segített hozzáférni a digitális oktatáshoz

A megyei önkormányzat 80 családot segített hozzáférni a digitális oktatáshoz

2020. április 8., szerda
A megyei önkormányzat 80 családot segített hozzáférni a digitális oktatáshoz

A korábbi 51, döntő részben új számítógép átadása után ezen a héten újabb 18 digitális eszközzel nyújtott segítséget

a megváltozott oktatási körülményekbena Csongrád Megyei Önkormányzat. Ezek között önkéntes felajánlások is vannak – a közgyűlés vezetői magánemberként is hozzájárultak a fiatalok tanulásának technikai támogatásához.

Újabb 18 készüléket adott át a közgyűlés vezetése, amelyből 3 laptop érkezett Szegvárra, 5 a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola diákjainak, 10 darab pedig a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon gyermekvédelmi egységeiben élő tanulók képzését fogja támogatni. Az elnökség tagjai, csatlakozva a megyei önkormányzat akciójához, magánemberként is segítették a diákokat. Gémes László elnök egy szentesi nevelőcsaládba kettő, Ádók János alelnök egy hódmezővásárhelyi nevelőcsaládba egy, a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon Gyermekotthona és Nevelőszülői Hálózata számára pedig Dr. Polner Eörs és Csáki Béla alelnökök ajánlottak fel egy-egy laptopot a gyermekek és fiatal felnőttek tanulásához. Az önkéntes segítséghez a szegvári Kurca-Völgye Egyesület is csatlakozott, így Szegváron kettő, Kiszomboron pedig öt család nebulói örülhettek az általuk felajánlott számítógépeknek. Mindezzel a Csongrád Megyei Önkormányzat, a megye vezetői és a Kurca-Völgye Egyesület összességében több mint 80 megyei családnál segítette gyermekek digitális oktatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.