Egészség

11 beteg meghalt, már 40 fertőzött van Csongrád megyében

11 beteg meghalt, már 40 fertőzött van Csongrád megyében

2020. április 8., szerda
11 beteg meghalt, már 40 fertőzött van Csongrád megyében

Meghalt 11 beteg, és 895-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

Mint írták, az elhunyt 11 ember többségében idős volt (egyikük 49 éves). A koronavírus magyarországi halálos áldozatainak száma 58-ra emelkedett. Az oldal adatai szerint 94-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 15 481-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 25 748. Hozzátették, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (387 ember) és Pest megyében (164) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (49),

Csongrád megye

(40) - ahol nyolc új fertőzöttet diagnosztizáltak tegnap óta–, Győr-Moson-Sopron megye (37) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (36) megye.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.