Sport

Zárt kapus lesz a MOL-Pick Szeged idegenbeli BL-meccse

Zárt kapus lesz a MOL-Pick Szeged idegenbeli BL-meccse

2020. március 10., kedd
Zárt kapus lesz a MOL-Pick Szeged idegenbeli BL-meccse

A koronavírus-járvány miatt a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani következő - északmacedón, illetve lengyelországi - mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, az egyenes kieséses szakasz első fordulójában.

A szegediek a címvédő Vardar Szkopje otthonában lépnek pályára jövő vasárnap, a negyeddöntőbe jutásért sorra kerülő párharc első meccsén. Az északmacedón kormány keddi döntése értelmében a következő harminc napban csak nézők jelenléte nélkül rendezhetőek sportesemények az országban, ez természetesen a kézilabda-mérkőzésekre is vonatkozik. A Telekom Veszprém közösségi oldalának híradása szerint a Wisla Plock arról tájékoztatta a klubot, hogy az ugyancsak jövő vasárnap sorra kerülő Bajnokok Ligája-mérkőzésük szintén zárt kapus lesz. A lengyel klub honlapján Robert Czwartek elnök elmondta, hogy Lengyelországban a férfi és női bajnoki mérkőzéseket bizonytalan ideig üres lelátók előtt játsszák, és bár a BL-meccsek kapcsán is alkalmazkodni fognak az állami és a helyi hatóságok döntéseihez, jelenleg még egyeztetnek az európai szövetséggel, illetve a Telekom Veszprém illetékeseivel, vagyis reménykednek, hogy azt a találkozót nem kell zárt kapuk mögött rendezniük. A férfi és a női BL-ben és EHF Kupában a német, a dán, a francia és a spanyol csapatok hazai mérkőzéseit is üres lelátók előtt rendezik meg.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.