//

Román embercsempészek ellen emeltek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség három román embercsempésszel szemben, akiket 2019. szeptember 16-án, az éjféli órákban fogtak el a rendőrség munkatársai Ásotthalom határában, 16 migránssal a járművükben – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint az eljárás során ismeretlenül maradt megbízó a vádlottak közül kettőnek 2000 euró összeget ajánlott azért cserébe, hogy migránsokat csempésszenek illetve szállítsanak egy járművel. Mivel azonban nekik maguknak járművezetői engedélyük nem volt, így ők az elkövetésbe bevonták egy további társukat, akinek a sofőri feladat ellátásáért pénzt ígértek.

A megbízó utasításainak megfelelően a vádlottak szeptember 15-én, Csanádpalotánál beléptek Magyarországra, és ott felvették a határátkelőhely parkolójában leállított kisteherautót, amellyel ezután a telefonon kapott utasításoknak megfelelően az Ásotthalom környéki határszakaszhoz hajtottak.

Itt a járműbe beszállították az előzetesen, ismeretlen segítők által, a zöldhatáron egy létra segítségével Magyarország területére illegálisan bejutott, összesen 16 fő pakisztáni és afgán állampolgárt, akikkel az ország belseje felé indultak.

A vádlottakkal szemben a járási ügyészség társtettességben, vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Ezúttal huszonkét migráns próbálkozott hiába Csongrádban

Következő sztori

Az év múzeuma díjra jelölték a Dóm Látogatóközpontot