Sport

Önkéntes karanténba vonult Birkás Balázs

Önkéntes karanténba vonult Birkás Balázs

2020. március 17., kedd
Önkéntes karanténba vonult Birkás Balázs

Birkás Balázs, az NKM Szeged VSE világ- és Európa-bajnok kajakosa a portugáliai edzőtáborból hazatérve önkéntes házi karanténba vonult. Az olimpiára készülő sportoló lapunknak elmondta, várhatóan szerdára kiderül a koronavírus-gyorsteszt eredménye, ha negatív lesz, a szövetség edzőtáborában folytatja a felkészülést.

– Szombaton értünk haza Portugáliából, rögtön önkéntes házi karanténba vonultunk. Ha minden jól megy, szerdán kiderül az eredmény és ha rendben lesz, akkor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség teljesen elszigetelt edzőtáborában folytatjuk a felkészülést – mondta lapunknak Birkás Balázs. Hozzátette, ott tényleges karantén vár rájuk két-három hétre.

Kitért arra is, hogy a felkészülés jelenlegi fázisában egyébként is edzőtáborban lennének, így tehát nem változik túl sokat a program, ugyanakkor megemlítette, hogy részben hátráltatja a felkészülést a kialakult helyzet. – Sajnos így nem tudunk hidegterápián és egyéb rehabilitációs programokon részt venni – fogalmazott keserűen. A világbajnok kajakos otthonában sem tétlenkedik, a saját fitneszgépeivel folyamatosan edzésben tartja magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.