Közélet

Makón is lesz Mozaik Múzeumtúra

Makón is lesz Mozaik Múzeumtúra

2020. március 7., szombat
Makón is lesz Mozaik Múzeumtúra

Március 12-én egész napos programsorral várják az érdeklődőket Makón az úgynevezett Mozaik Múzeumtúra Roadshow keretében - számolt be a Rádió 7.

Szikszai Zsuzsanna, a makói József Attila Múzeum és Könyvtár igazgatója a rádiónak elmondta: első alkalommal csatlakoztak ehhez az országos eseményhez, mely során számos helyszínen, számos érdekességgel készülnek. Hozzátette: így többek között lesz történelmi nyomozás, forradalmi ételek kóstolása, illetve az is kiderül, hogyan is ünnepelhették még őseink 1849-ben az első március 15-ét. Szikszai Zsuzsanna kitért arra is, hogy a múzeum mellett a Szent István Egyházi Iskolában, illetve a levéltárban is rendeznek eseményeket. A programokat az 1848-49-es forradalom és szabadságharchoz kötődnek. Így például a gyerekek készíthetnek kokárdát, csákót is, stencilgéppel pedig kinyomtathatják a 12 pontot. A csütörtöki eseménysor lényege, hogy a résztvevők úgy érezzék magukat, mintha 1848-ba és 1849-be csöppennének vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.