Közélet

Luxemburgból és Japánból is ajánlottak nevet a szegedi törpe vízilónak

Luxemburgból és Japánból is ajánlottak nevet a szegedi törpe vízilónak

2020. március 17., kedd
Luxemburgból és Japánból is ajánlottak nevet a szegedi törpe vízilónak

Hét országból csaknem 400 névajánlás érkezett a nemrég született szegedi kis törpe vízilónak. Voltak igazán különleges, afrikai és ázsiai eredetű nevek, voltak, akik „szegedies” névben gondolkodtak, de akadtak igen hagyományos magyar nevek is a listában. VégülZurilett a kislány neve - tájékoztatott a vadaspark.

Nagyon komolyan vették az emberek, hogy nevet találjanak a nemrég született törpe víziló kislánynak. Nem túlzás azt állítani, hogy a fél világot megmozgatta az akció. Az ország minden szegletéből érkezett ajánlás, a több száz ajánló közül rengetegen írtak Németországból is, de érkezett ötlet Luxemburgból, Svájcból, Ausztriából, Szlovákiából és még Japánból is. Nagyon sokan a Madagaszkár című mesefilm vonalán indultak el, és úgy gondolták, hogy a Glória lenne a legmegfelelőbb név. A névválasztásnál fejtörést okozott, hogy ennyi lehetőség közül mi legyen a kislány neve, de végüla Zuri mellett döntöttek. Az afrikai eredetű név jelentése szép, gyönyörű. Zuri már szépen növöget, de anyukáját azért nem hagyja el nagyon messzire.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.