///

Kilenc migránst szállított, Szegeden kapták el az ukrán embercsempészt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy ukrán állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. A gyanúsított kilenc szír migránst szállított Szegeden – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei március 3-án 21 óra 40 perckor egy cseh honosságú gépjárművet igazoltattak Szeged közigazgatási területén. Az ellenőrzés során a rendőrök a Toyota Corolla típusú személyautó utas- és csomagterében kilenc illegális migránst találtak.

A rendőrök a gépkocsit vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A nyomozók a sofőrt kihallgatását követően őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Filmajánló: Előre

Következő sztori

Kedvező helyzetből várhatja az alsóházat a Szegedi FVCS

Legutóbbi hasonló cikkek