Sport

Kézilabda: felfüggesztették a lengyel, a szlovén és a dán bajnokságot is

Kézilabda: felfüggesztették a lengyel, a szlovén és a dán bajnokságot is

2020. március 12., csütörtök
Kézilabda: felfüggesztették a lengyel, a szlovén és a dán bajnokságot is

A szlovén és a lengyel kézilabdaszövetség a koronavírus-járvány miatt hivatalosan is felfüggesztett minden kézilabda versenyt az országban – számol be a handball-planet.com.

A cikkben megemlítik, hogy a döntés értelmében így sem a Celje, sem a Kielce nem léphet pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Feltehetően a Wisla Plock sem, amely a párosítás szerint a Telekom Veszprémmel mérkőzött volna. Az említett két országon kívül Dánia is felfüggeszti az összes kézilabda versenyt a következő 14 napra. „Ez természetesen nem volt könnyű döntés, és nagyon szomorúak vagyunk a sok dán kézilabda-szurkoló miatt is. Kivételes helyzetben vagyunk, ahol mindannyiunk feladata, hogy felelősségteljesen viselkedjünk. Számunkra ugyanolyan fontos, hogy elkerüljük a kézilabda által előidézett szoros testkontaktust.” – indokolta döntését Morten Stig Christensen, a dán kézilabda szövetség főtitkára.

Tegnap megírtuk

, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a BL- és EHF Kupa-meccsek négyes döntőit. A szövetség közlése szerint a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét az eredetileg tervezett májusi időpont helyett szeptember 5-6-án rendezhetik meg Budapesten. A férfiak második számú kupasorozatát a tervezett május 23-24-i időpont helyett augusztus legvégén, míg a férfiak BL-csatározásainak végső küzdelmeit az eredetileg május utolsó napjaira tervezett időpontok helyett augusztus 22-23-ra halasztják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.