Hírzóna

Kerékpárost bántalmazott egy szegedi sofőr

Kerékpárost bántalmazott egy szegedi sofőr

2020. március 13., péntek
Kerékpárost bántalmazott egy szegedi sofőr

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a szegedi férfi ellen, aki 2019. november 19-én délben garázda módon bántalmazott egy kerékpárost Szegeden - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott a belvárosban közlekedett járművével. Egy kereszteződésben kialakult közlekedési helyzet miatt megállásra kényszerült, és ekkor az álló autót a bicikliző sértett balról megelőzte. A vádlott ezen felháborodva felszólította őt, hogy álljon meg, de a sértett tovább biciklizett, mire a férfi őt kocsijával üldözőbe vette.

Rövid út megtétele után a vádlott leparkolt, majd az immáron kerékpárúton közlekedő sértettnek futva nekirontott és a felső testét meglökte. A sértett a lökés hatására elesett, kerékpárja is a földre került. További bántalmazását a helyszínre siető járókelők akadályozták meg.

A sértett a vállán és térdén 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása folytán összetört továbbá a mobiltelefonja, valamint kerékpárjának váltója is megrongálódott, amellyel 20 000 Ft kára keletkezett.

A járási ügyészség a vádlottal szemben garázdaság vétsége valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.