Sport

Kedvező helyzetből várhatja az alsóházat a Szegedi FVCS

Kedvező helyzetből várhatja az alsóházat a Szegedi FVCS

2020. március 4., szerda
Kedvező helyzetből várhatja az alsóházat a Szegedi FVCS

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat a Tatabányát és a Debrecent megelőzve a hatodik helyen zárta az ob I. A csoportjának alapszakaszát. Szabó Zoltán együttese szombaton a Szombathely ellen kezdi meg a bajnokság alsóházi szakaszát.

– A bajnokság ezen szakaszában nincs túl nagy hiányérzetem. Volt ugyan néhány meccs, amiben benne volt a pontszerzés lehetősége, de ezzel együtt úgy gondolom, hogy nem várjuk rossz helyzetből a folytatást – mondta lapunknak Szabó Zoltán, a Szegedi FVCS vezetőedzője. Hozzátette, sokat kell még dolgozniuk azért, hogy ebben a kedvező helyzetben maradjanak. A folytatásban két részre oszlik a tizenhat csapatos mezőny: a két nyolcas csoportból az első négy helyezett alkotja a felsőházat, az alsó négy az alsóházat. A szegediek a B csoport utolsó négy helyezettjével, a Kaposvárral, a Szombathellyel, a Vasassal és a papírforma szerint a BVSC-vel játszanak oda-vissza, ez alapján áll össze a végső sorrend. Az utolsó kiesik, az utolsó előtti pedig osztályozót játszik az ob I/B második helyezettjével. Szabó Zoltán egyenlő erők küzdelmére számít az alsóházi mérkőzések során. – A bajnokság során többször is igazolódott, hogy rendkívül kiegyenlített a mezőny. Az első négy-öt csapat kivételével bárki megverhet bárkit. Az alsóházban még inkább azonos szintet képviselnek a csapatok, így a legtöbb mérkőzés háromesélyes lesz – jósolta a szegediek trénere. A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat március 7-én, szombaton 17 órakor az Újszegedi Sportuszodában a Szombathely ellen kezdi a bajnokság alsóházi szakaszát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.