Közélet

Így segít a Csongrád megyei iparkamara a járvány idején

Így segít a Csongrád megyei iparkamara a járvány idején

2020. március 20., péntek
Így segít a Csongrád megyei iparkamara a járvány idején

A koronavírus-járvány miatt bezárta ügyfélszolgálati irodáit a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara(CSMKIK). A gazdasági önkormányzatnál csak néhány ügymenetben (okmányhitelesítés és Széchenyi Kártya Program) lehet személyesen ügyeket intézni, miután valaki időpontot egyeztetett a 06-62/554-250-es számon. A vállalkozásokat azonban ezután sem hagyják magukra, ugyanis több új csatornát is indítottak, amellyel a veszélyhelyzetben felmerülő kérdéseket igyekeznek megválaszolni, illetve ezeken keresztül juttatják el a legfrissebb vállalkozásokat érintő gazdasági híreket a megyei vállalkozóknak.

KORONAVÍRUS WEBOLDAL

Már az elmúlt napokban is számtalan, vállalkozásokat érintő törvénymódosítás és hír látott napvilágot, elég csak a kormány gazdasági mentőcsomagjára gondolni. Ezeket a híreket egy erre kialakított weboldalon, a

csmkik.hu/koronavirus

oldalon teszik közzé nap mint nap. Ide kerülnek például azok a szakmai ajánlások is, amelyek a cégek, vállalkozók munkáját segítik ebben az időszakban. Felkerült például már egy munkajogi útmutató, de megtalálhatók azok a felmérések is, amelyek alapján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara olyan javaslatokat dolgoz ki a kormány felé, amik a cégek kárenyhítését segítik, a gazdasági visszaesést enyhítik. Ebből a célból munkacsoportokat is létrehozott az MKIK. Ezekben a megyei kamara több tisztségviselőjének együttműködésével a következő napokban ágazati javaslatokat alakítanak ki.

HÍRLEVÉL

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elindított egy tematikus hírlevelet is, amelyben a fentebb említett információkat érhetik el a feliratkozók. Erről már most több 10 ezer vállalkozás kapott értesítést, folyamatosan érkeznek a feliratkozások. Továbbá fontos kommunikációs csatorna a kamara Facebook-oldala is.

E-MAIL

Számos megkeresés érkezik hétfő óta a kamarához. A kamara a járványhelyzettel összefüggő kérdéseket a

jarvany@csmkik.hu

címre várja. A CSMKIK ebben a megváltozott helyzetben igyekszik minden megkeresésre reagálni, és ha szükséges, akkor összekötni a vállalkozókat az illetékes szervezetekkel.

KAMARAI HOZZÁJÁRULÁS

A kamarai hozzájárulás idei befizetési határideje március 31.. Ennek befizetése csak banki átutalással lesz lehetséges a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 10918001-00000010-56060217 számlájára. Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérik feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget. Ugyanakkor a gazdasági önkormányzat a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel az annak megszűnését követő 30. napig nem eszközöl behajtásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.