Hírzóna

Huszonkettő határsértőt fogtak legutóbb Csongrád megyében

Huszonkettő határsértőt fogtak legutóbb Csongrád megyében

2020. március 13., péntek
Huszonkettő határsértőt fogtak legutóbb Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizennégy határsértő csütörtökön Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. Pénteken hajnalbanegy teherautó ellenőrzése során nyolc illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

Az egyenruhások március 12-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen tizennégy határsértőt tartóztattak fel Kiszombor és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak afgán, szír és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Pénteken hajnalbanegy teherautó ellenőrzése során nyolc illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. A magyar és a román rendőrök március 13-án 1 óra 20 perckor közösen ellenőrizték a román honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az egyenruhások az ellenőrzés során nyolc illegális migránst találtak megbújva a kamion rakterében. A férfiak indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A teherautó román sofőrjével szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.