Hírzóna

Horvát embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Horvát embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2020. március 31., kedd
Horvát embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a horvát férfivel szemben, aki tavaly októberben tíz magát afgán nemzetiségűnek valló személyt próbált meg Nyugat-Európába csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi ismeretlen személyekkel állapodott meg abban, hogy a román–magyar határtérségből illegális határátlépőket szállít Ausztriába. A megállapodásnak megfelelően a férfi 2019. október hatodikáról hetedikére virradóra Deszk külterületre hajtott, ahol a 43-as számú főúton az általa vezetett autóba felvett az erdőből előbújó 10, magát afgán nemzetiségűnek valló személyt.

Az afgánokat ismeretlen embercsempészek – úgynevezett sétáltatók – segítségével Szerbiából a hármashatárt megkerülve előbb Romániába, majd onnan a zöldhatáron át illegálisan Magyarország területére lépve Deszk külterületére csempészték, ahol vádlott megérkezéséig az erdőben bújtatták el. Az afgánok a Magyarország területére történő jogszerű belépés és tartózkodás feltételeivel nem rendelkeztek.

Miután a vádlott az illegális határátlépőket az autójába felvette, Szeged irányába indult, de a városban a rendőrök igazoltatták, majd előállították és őrizetbe vették.

A vádlottal szemben az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.