Hírzóna

Felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

Felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

2020. március 7., szombat
Felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

Felfüggesztik a nehéz-tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását az akadálytalan áruellátás érdekében, e járművek most szombaton és vasárnap egész nap közlekedhetnek a magyarországi utakon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. A lépést a kiskereskedelmi szektor kezdeményezte a koronavírus miatt megélénkült vásárlói igények zavartalan kiszolgálása érdekében. Az ágazatban működő cégek így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat - írták. Emlékeztettek, a kamionstop a szabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.