Sport

Először nyert tavasszal hazai pályán a Szeged-Csanád

Először nyert tavasszal hazai pályán a Szeged-Csanád

2020. március 16., hétfő
Először nyert tavasszal hazai pályán a Szeged-Csanád

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Gajdos Zsolt góljával zárt kapus mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a Budaörs csapatát a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában. A kék-feketék először nyertek idén a Szent Gellért Fórumban.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet miatt valamennyi magyarországi labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek a hétvégén. Ez alól nem volt kivétel a Szeged-Csanád GA–Budaörs összecsapás sem. Az üresen kongó lelátók ellenére a találkozó során többször is felharsant a Hajrá Szeged! rigmus, ugyanis a szegedi ultrák egy csoportja a Fórum melletti töltésen gyűlt össze és végig biztatta a csapatot, a hangjuk pedig behallattszott a küzdőtérre. A mérkőzés első lehetősége a vendégek előtt adódott, amikor egy hosszan előrevágott labdára Takács rossz ütemben mozdult ki, az előretörő Sajbán azonban az üres kapu mellé passzolta a játékszert. Nagyjából ezzel már a találkozó elején el is lőtte összes puskaporát a Budaörs, a folytatásban csak a szegediek teremtettek gólhelyzeteket.

A huszadik percben Joao Janeiro együttese meg is megszerezte idei első gólját a Szent Gellért Fórumban: Mohl szöglete a hosszú oldal felé szállt, Deák visszafejelte a labdát középre, ami egy nagy kavarodás után végül Gajdos elé került, aki bevágta a kapuba.

Két perccel később megduplázhatta volna előnyét a hazai gárda, Zvara középre ívelt szabadrúgása után Germán lőtt félfordulatból, de a labda jócskán kapu fölé szállt. A harmincharmadik minutumban ismét ziccerbe került a szegedi csapatkapitány, miután Gajdos bedobását követően tanári módon maga elé tette a labdát, a lövése azonban néhány centivel elsuhant a jobb kapufa mellett.

Gajdos Zsolt (jobbra) szezonbeli hetedik gólja három pontot ért a Budaörs ellen (Fotó: Archív)

A fordulást követően is a Szeged-Csanád dominált: a 47. percben Kóródi egyedül iramodott meg, majd lerántották hátulról a tizenhatos előterében, a játékvezető azonban nem ítélt szabadrúgást. Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor tizenhét méterről, a kapuval szemben szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat, Stieber viszont erőtlenül a sorfalba lőtte a kecsegtető lehetőséget. A 72. percben végleg eldőlhetett volna a találkozó, ugyanis Germán mesteri kiugratása után Kóródi egy az egyben mehetett a kapusra, de nem tudta mellette a kapuba passzolni. Pár perccel később a csereként beállt Vankó is ordító ziccerbe került, de az ő próbálkozását is kivédte a budaörsi hálóőr, így maradt az 1–0, ami azt jelentette, hogy a Szeged megszerezte első hazai győzelmét a tavaszi szezon során. A lefújást követően a hazai játékosok kivonultak az őket végig biztató szurkolókhoz megköszönni a támogatást. Joao Janeiro csapata győzelmével feljött a tabella tizenkettedik helyére, a portugál tréner érthető módon elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően. – A zárt kapu ellenére ma is voltak szurkolóink, igaz, a stadionon kívül, de így is végig hallottuk őket, köszönjük a támogatásukat! Nehéz mérkőzés volt ugyan, de rengeteg lehetőségünk volt. Kicsit sajnálom, hogy csak 1–0-ra győztünk, nem is emlékszem, hogy volt-e helyzete a Budaörsnek. Ettől függetlenül nagyon jó csapattal játszottunk, hiszen az utolsó két mérkőzésükön nyolc gólt szereztek. Nagyon büszke vagyok a csapat teljesítményére, különösen a védekezésre, hiszen ez fontos eleme volt a győzelmünknek. Ez a siker nem az enyém vagy a gólszerző Gajdos Zsolté, hanem az egész csapaté, a klubé és a szurkolóké is, éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk – összegezte gondolatait a portugál szakember.

Merkantil Bank Liga 28. forduló Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budaörs 1–0 (1–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Norbert (Szilágyi Norbert, Belicza Bence Péter).

Szeged-Csanád GA:

Takács - Kuti, Moga, Deák, Mohl, Zvara, Oláh G., Germán, Gajdos, Kóródi (Bitó, 87.), Grumic.

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

Budaörs:

Kovács P. - Marques-Airosa, Medgyes, Forgács, Fényes, Sajbán (Pethő, a szünetben), Zsóri (Horváth E., 62.), Bakos, Molnár T. (Molnár B., 74.), Stieber, Molnár Cs.

Szakmai igazgató:

Bognár György.

Gól:

Gajdos (20.).

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.