Hírzóna

Dutyiba kerülhet a 17 migránst fuvarozó román embercsempész

Dutyiba kerülhet a 17 migránst fuvarozó román embercsempész

2020. március 12., csütörtök
Dutyiba kerülhet a 17 migránst fuvarozó román embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a román férfinak a letartóztatását, aki március 10-re virradóra követett el bűncselekményt - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfit március 10-én reggel 7 óra körüli időben vonta ellenőrzés alá a rendőrjárőr Ásotthalom külterületén. A francia honosságú kisteherautót vezető román férfi a gépkocsival megállt, majd ezt követően a helyszínről elfutott. A rendőrök a kisteherautó ellenőrzése során megállapították, hogy abban utasként 17, magát afgán állampolgárnak valló illegális határátlépő tartózkodik. A 17 személy egyike sem tudta igazolni személyazonosságát, illetőleg magyarországi tartózkodásának jogszerűségét. A rendőrök mintegy másfél óra múlva Ásotthalmon a gyanúsítottat elfogták és őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.