Közélet

Brüsszel mégis hazánkra erőltetné a genderelméletet

Brüsszel mégis hazánkra erőltetné a genderelméletet

2020. március 8., vasárnap
Brüsszel mégis hazánkra erőltetné a genderelméletet

A mérgező genderideológiát emelné a jog szintjére az Európai Bizottság, amely továbbra sem tett le arról, hogy az ­uniós tagállamokra kényszerítse az isztambuli egyezményt, amely csak a hivatalos meghatározása szerint szól a nőket ért erőszak elleni fellépésről – idézi a Magyar Nemzet az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzését.

Mint írták, a cseh biztos, Vera Jourová az ­uniós genderstratégia részeként egy olyan irányelvet akar elfogadtatni, amely a társadalmi nemek létezését nyomná le a tagállamok torkán egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket kikerülve. – Az Euró­pa Tanács által életre hívott isztambuli egyezményt az Európai Unió több tagországa, köztük Magyarország sem ratifikálta. Ezért annak ellenére, hogy az EU a konszenzus hiányában is csatlakozott az egyezményhez, a kötelező hatály elismerését megtagadó tagállamoknál nem keletkezett kötelezettség. A nyílt társadalom szövetségesei azonban ezt nem képesek elfogadni: az uniós jogalkotás eszközéhez nyúlva irányelv formájában akarják rákényszeríteni a tagállamokra a genderegyezmény szövegét – fejtették ki.

A jogszabály elfogadása esetén – folytatta az Alapjogokért Központ – Magyarországnak is kötelező lenne átültetnie azt a magyar jogba, így elfogadva azt is, hogy az emberek nem születésükkor lesznek férfivá és nővé, hanem a társadalom által rájuk „kényszerített” normák alapján.

– A nyílt társadalom szervezőinek célja tehát nem a nők elleni erőszak csökkentése, hanem a „társadalmi nemek” kategóriájának európai szintű bevezetése – húzták alá. Hozzátették: mindez szöges ellentétben áll hazánk alaptörvényének szellemiségével és szövegével, amelyből egyértelműen következik a férfi és a nő normális, a teremtés rendje szerinti definíciója. – A genderideológia magyar élharcosai – élükön Dobrev Klárával – a magyar alaptörvényt Brüsszel segítségével kívánják meghekkelni, azt állítván, hogy az isztambuli egyezmény elutasítása antidemokratikus. Az igazság azonban ennek ellenkezője: a magyar választók felhatalmazásán nyugvó jogszabályok és politikai akarat semmibevétele az, ami ellentétes a jogállamiság sokszor hangoztatott magasztos jelszavával – hangsúlyozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.