Közélet

Alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna

Alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna

2020. március 27., péntek
Alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna - közölte az MTVA sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Mint írták, az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5, Alsós - Sulikalandok címmel. Az alsós korosztálynak szóló műsor alapvető ismeretekre tanít: az írás, az anyanyelv, a matematika és a természetismeret mentén kalauzolja a gyerekeket a tudás világában. Hétköznapi példákon keresztül történő készségfejlesztéssel és tapasztalatszerzéssel igyekszik bővíteni a tanulók ismereteit, valamint szerepet kap benne a testmozgás is. Az Alsós - Sulikalandok minden hétköznap reggel 8 órától - ismétlése pedig délután 15 órától - lesz látható az M5 csatornán, ezt követi 8.30-tól a Felsős, majd a Szólalj meg! és az Érettségi című műsorunk. A Mindenki Akadémiája a késő esti műsorsávba tolódik, de, hogy senki ne maradjon le róla, keddtől szombatig minden reggel 7.30-tól megismételjük előző napi adásunkat - közölték.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.