Közélet

A boltok további korlátozását kérik a dolgozók

A boltok további korlátozását kérik a dolgozók

2020. március 17., kedd
A boltok további korlátozását kérik a dolgozók

Tűrőképességük határára értek az áruházi dolgozók, mivel nem csitul a boltokban a vásárlási láz, ami naponta eléri az év végi ünnepek előtti forgalom másfélszeresét a veszélyhelyzet kihirdetése óta – írja a Magyar Nemzet.

A kormányzati figyelmeztetések ellenére ezekben a napokban is záróráig több ezer vásárló fordul meg a nagy egységekben, ami azért kritikus, mert – tudván, hogy a vírusfertőzés szempontjából potenciális gócponttá válhatnak a boltok – a kiszolgálásért felelős munkavállalók a felfokozott állapotokat lassan már nem tudják kezelni. Tartósan erős a nyomás a kereskedelmen – közölte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke. Bubenkó Csaba kifejtette: látszik, hogy szükség van a teljes nyitvatartási időre a napi fogyasztási cikket kínáló üzletekben, viszont a kiszolgálásban nap mint nap helytálló, a vírusfertőzésnek egyre inkább kitett munkavállalóknak is kell a védelem. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.