Közélet

300 millióból épül új bölcsőde Sándorfalván

300 millióból épül új bölcsőde Sándorfalván

2020. március 5., csütörtök
300 millióból épül új bölcsőde Sándorfalván
Több mint háromszázmillió forint pályázati forrásból létesül új bölcsőde Sándorfalván, amelynek révén 36 fővel bővül a férőhelyek száma - írja a Délmagyar.

316 millió forint pályázati tá­mogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sándorfalva önkormányzata egy há­­rom csoportszobás, új bölcsőde építésére, amelyet a kiskörúton, az óvoda mellett létesíte­nek.

– Az új épület révén 36 férőhellyel bővítjük majd a jelenlegi, 48 férőhelyes bölcsődénket, amelyre nagyon büszkék vagyunk, ugyanis bár soha nem volt kötelező, de több mint ötven éve működik Sándorfalván bölcsőde – mondta Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester. Hangsúlyozta, a bővítés kiemelten indokolt an­­nak fényében, hogy a város lakosságszáma évről évre stabil növekedést mutat. 2014 óta több mint kétszáz fővel gyarapodott a lakosságszám, a tavalyi évben hatvan fővel nőtt, rá­­adásul elsősorban fiatalok költöznek a városba. A bölcsődeépület kivitelezé­­si munkálatai a tervek szerint áprilisban kezdődnek majd el, befejezésük pedig év végére várható. A pályázati forrás az épület létesítése mellett a szükséges eszközök, berendezések, játékok finanszírozását is magában foglalja. (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.