Sport

2021-re halasztják a labdarúgó-Eb-t

2021-re halasztják a labdarúgó-Eb-t

2020. március 17., kedd
2021-re halasztják a labdarúgó-Eb-t

Az UEFA keddi videokonferenciáján hivatalosan is eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 nyarára tervezett labdarúgó-Európa-bajnokságot.

Az

Európai Labdarúgó Szövetség közleménye szerint

az emberi egészség mindennél fontosabb, s mivel a járvány lefutását bizonytalannak ítélték és felismerték, nem lehetett volna biztonságosan megrendezni egy ilyen hatalmas sporteseményt, így az 55 tagállam, a nemzeti szövetségek, valamint a játékosok európai szervezeteinek képviselőinek részvételével megtartott ülésen az UEFA elnöke, Alexander Ceferin a halasztás mellett érvelt, majd a döntés ezt követően a végrehajtó bizottság ülésén született meg. Így tehát eldőlt, hogy 2021-ben kerül csak megrendezésre a most nyárra, 12 város – köztük Budapest – részvételével tervezett kontinenstorna, amelyet jövő június 11. és július 11. között bonyolítanak majd le. A szövetség másik indoka a halasztás mellett az volt, hogy szeretnék befejezni az ideiglenesen felfüggesztett európai bajnokságokat, ráadásul a nemzetközi kupák is elsőbbséget élveznek az Európa-bajnoksággal szemben. A Bajnokok Ligája és az Európa Liga befejezésére három lehetőséget mérlegelt a szervezet: vagy június vagy július 30-ig szerették volna lezárni a sorozatokat, vagy befejezni azonnal. Utóbbi lehetőséget azonban a jelentős pénzügyi veszteség miatt elvetették. A Marca információi alapján

a két legrangosabb európai kupát június végén fejezik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.