Sport

Újpest-MOL Fehérvár: a Magyar Kupa-forduló rangadója Szegeden

Újpest-MOL Fehérvár: a Magyar Kupa-forduló rangadója Szegeden

2020. február 11., kedd
Újpest-MOL Fehérvár: a Magyar Kupa-forduló rangadója Szegeden

Kedden este fél 8-tól a Szent Gellért Fórumban a címvédő MOL Fehérvár a pályagondokkal küzdő, Szegeden "otthont" találó Újpest ellen játszik a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Mint arról pénteken beszámoltunk, az Újpest FC stadionját balesetveszélyesnek nyilvánította a Magyar Labdarúgó Szövetség, így a lila-fehéreknek ideiglenes otthont kellett keresniük. Mivel a fővárosban nem találtak, ezért vidéken kerestek és végül a Szent Gellért fórumra esett a választásuk.

Idén még nyeretlen az Újpest

Az Újpest 2020-ban még nem nyert tétmeccset. A Debrecentől 4-0-ra kaptak ki, a mai kupaellenfelük, a MOL Fehérvár ellen hazai pályán 1-0-ás vereséggel zártak, míg a Mezőkövesden 2-2-es döntetlent értek el. A hétvégén a sorsolás szerint hazai pályán fogadták volna a Ferencvárost, azonban a pályagondok miatt elhalasztották a derbyt. Jelenleg 8. helyen állnak az OTP Bank Ligában. A kupában eddig három fordulóban voltak érdekeltek a lila-fehérek, Hatvanban 2-0-ra, a Vác ellen 3-0-ra, az Ajka ellen 5-2-re nyertek. Az ősz nagyobb részében a Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt a Vasas stadionjában játszotta meccseit, így a jelenlegi helyzetük a távolság miatt lesz csak szokatlan. Zsótér Donát az Újpest FC szegedi születésű középpályása már többször elgondolkodott azon, hogy milyen lenne pályára lépni a Szent Gellért Fórumban. A Tisza Volán SC-ben nevelkedő játékos ugyan nem így tervezte a debütálását a szegedi stadionban, de ha már így hozta a sors, itt szeretnének olyan eredményt elérni, amivel esélyük lesz kiharcolni a továbbjutást az oda-visszavágós párharcban. "Furcsa lesz, nem voltam még ilyen helyzetben Újpesten, hogy ennyire messze lett volna a hazai pályánk. De nekünk most nem erre kell koncentrálnunk, a kitűzött céljainkat szeretnénk elérni és tovább szeretnénk jutni a kupában."-nyilatkozta lapunknak. A Zsótér Donáttal készült videóinterjúnkból arról is beszélt, hogy milyen sűrűn látogat haza. https://www.facebook.com/szegedma/videos/238915490457049/ Az Újpest már hétfőn megérkezett Szegedre és délután edzettek is a Szent Gellért Fórumban.

 

 

fotó: Kovács Ferenc

A MOL Fehérvár visszatér Szegedre

A MOL Fehérvár nem először játszik a Szent Gellért Fórumban. Decemberben éppen a Szeged Csanád GA ellen jutottak tovább a Magyar Kupában. A hosszabbításban elért 1-0-ás sikerük már a harmadik győzelmük volt a kupában, először az Eger ellen nyertek 4-2-re, majd a Tiszaújvárost verték 3-0-ra. A fehérváriak a tavalyi kiírást megnyerték és címvédőként az ismétlés a céljuk. A bajnokságban idén a Honvéd ellen 0-0-ás döntetlent játszottak, majd nyertek 1-0-ra Újpesten, a Debrecen ellen idegenben 1-1-el zártak, míg legutóbb a Mezőkövesdet verték 2-1-re. A bajnoki tabellán második helyen állnak, lemaradásuk 3 pont a Ferencváros mögött, igaz a zöld-fehérek két bajnokival kevesebbet játszottak. A csapatélére decemberben másodszor kinevezett, a klubbal 2015-ben bajnoki címet nyerő Joan Carillo meccs előtti nyilatkozatában kifejtette, hogy profi csapatként nem foglalkozhatnak azzal, hogy hol kell játszaniuk, a továbbjutás a céljuk. "Szeretnénk jobb meccset játszani az Újpest ellen, mint legutóbb. Természetesen győzelemre törekszünk Szegeden is, fontos a kupaszereplés is a klubnak, ezt tudja a csapat is. Kizárólag az Újpest elleni találkozó van a fejekben, nem szabad most atöbbi mérkőzésselfoglalkozni. Biztosan változik majd valamennyire a felállás a szombatihoz képest, ilyenkor figyelembe kell venni többek között a játékosok fizikai állapotát is. Szóval vannak olyan posztok, amelyeken várható változtatás. Akárki is lép majd pályára a keretből, mindent megtesz majd azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát."- nyilatkozta a spanyol tréner. A múlt héten a MOL Fehérvárhoz visszatérő Nikolics Nemanja hétfőn este hivatalos oldalán posztolt egy szegedi szállodából, ott azt írta, hogy nagyon várja, hogy a kupában is bemutatkozhasson régi-új csapatában. https://www.facebook.com/nikolicsofficial/photos/a.425762947624018/1278780485655589/?type=3&theater

A Magyar Kupában először 47 évvel ezelőtt, szintén a nyolcaddöntőben találkozott a két csapat, az akkor a bajnokság legjobbjának tartott, zsinórban hétszer aranyérmes Dózsát óriási meglepetésre búcsúztatták a fehérváriak. Ezt követően egészen 2015-ig kellett várni az újabb „Vidi” sikerre, pedig időközben négyszer is találkoztak az Újpesttel: 1976-ban a nyolcaddöntőben, idegenben lőtt több góllal (0-0, 2-2) mentek tovább a lila-fehérek, 1982-ben a fináléban kaptak ki 2-0-ra, 1994-ben simább volt a küzdelem (0-4, 0-0), 2009-ben pedig oda-vissza vereséget szenvedtek (0-1, 0-1). Öt évvel ezelőtt a döntőbe jutás volt a tét, az első meccset 1-0-ra nyerték a székesfehérváriak, a visszavágón pedig 4-1-el magabiztosan jutottak a döntőbe.

borítóképünk: www.molfehervarfc.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.