Közélet

Új fegyverekkel lőnek a vásárhelyi katonák

Új fegyverekkel lőnek a vásárhelyi katonák

2020. február 8., szombat
Új fegyverekkel lőnek a vásárhelyi katonák

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett kézi fegyverek kezelését sajátították el február elején az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái - számolt be a szervezet.

A lövészek fegyverzeti eszközeinek modernizációjaként kiosztott CZ BREN-2 típusú gépkarabélyokkal, illetve a Scorpion Evo géppisztolyokkal és a CZ P09 pisztolyokkal is lőttek a hódmezővásárhelyi katonák. A dóci lőtéren megtartott belövéseket és egyéni lőgyakorlatokat megelőző fegyverismereti foglalkozásokon minden katona megtanulta és begyakorolta az új pisztolyok és az 5,56 mm-es, NATO-szabvány tölténnyel működő gépkarabélyok, valamint a kiegészítő felszerelések (optikai irányzék, célmegjelölő) kezelését. Hodoniczki Mátyás alezredes, a 62. Lövészzászlóalj parancsnoka a fegyverekkel kapcsolatban elmondta: - A fejlesztések terén ez egy nagy előrelépés, a lövész katonák az eddigi tapasztalataik alapján megállapították, hogy az új, könnyen kezelhető és pontos eszközök a kor követelményeinek teljes mértékben megfelelnek.

(Forrás: Búz Csaba főhadnagy)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.