Sport

Tisza-parti rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra

Tisza-parti rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra

2020. február 28., péntek
Tisza-parti rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 17 órakor a Szolnoki MÁV FC-t látja vendégül a Szent Gellért Fórumban, a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában. Joao Janeiro agresszív ellenfélre és nehéz mérkőzésre számít.

–Elégedett vagyok a csapattal, de nem vagyok felhőtlenül boldog, mert minden meccsen nyerni szeretnék – értékelte csapata eddigi tavaszi teljesítményét Joao Janeiro, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. A portugál tréner úgy véli, a szezon kezdete óta jól játszik a csapata, hiszen háromszor mérkőztek feljutásért küzdő együttessel és ezeken a találkozókon öt pontot gyűjtöttek. Felhívta a figyelmet, hogy eddig mindössze két gólt kapott csapata, az egyik találatot lesállás előzte meg, míg a másik büntetőből született. A téli igazolásokkal kapcsolatban elmondta, mindenki jól beilleszkedett a csapatba és hasznos tagjává vált a közösségnek. Kiemelte Miroszlav Grumicsot, akinek a tapasztalata aranyat érhet a kapu előtt. A fiatalok közül megemlítette Dobronokyt, akit fiatal kora ellenére már most igyekszik beépíteni a csapatba. –A fiatalok beépítése egy hosszú folyamat, sokat kell még fejlődniük. A kor nem annyira számít, a képesség sokkal fontosabb és az, hogy taktikailag mennyire illenek a csapatba – jegyezte meg Janeiro.

Joao Janeiro győzelmet és sok nézőt vár a Szolnok elleni összecsapástól (Fotó: Archív)

A vasárnapi találkozót illetően úgy fogalmazott, hogy nehéz meccsre számít, mert a Szolnok egy agresszív csapat. –A Szolnok a kiesés elől menekül, mi pedig itthon játszunk a kiváló szurkolóink előtt. Reméljük, ismét sok néző kilátogat majd a Szent Gellért Fórumba. A saját játékunkat kell játszanunk és taktikailag végig fegyelmezettnek kell lennünk. Az ellenfél egy nagyon agresszív csapat benyomását keltette ősszel, hiszen két játékosunk is megsérült azon az összecsapáson. Felkészültünk arra, hogy elérjük a vasárnapi céljainkat – összegezte elvárásait a tréner. Vankó Imre fontos gólt szerzett Győrben, hiszen az ő találatával dőlt el végleg a találkozó. A Budafokról szerződtetett játékos elmondta, sokat jelentett számára a múlt heti találat. –Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült betalálnom múlt héten. Külön öröm, hogy a Győr ellen történt mindez, mert összesen 14 évet játszottam az ETO-ban, az a nevelő egyesületem – fogalmazott. Hangsúlyozta, nagyon jó a hangulat a csapaton belül, jól érzi magát Szegeden és nap, mint nap igyekszik bebizonyítani az edzéseken, hogy helye van a kezdőcsapatban.

Nyereményjáték!

Játsszon velünk és nyerjen páros belépőjegyet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia– Szolnoki MÁV FC NB II-es labdarúgó-mérkőzésre! Ossza meg ezt a cikket Facebookon, és a mi bejegyzésünk alá kommentelje, hogy megosztotta. A megosztók között sorsoljuk ki a tiketteket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.