Közélet

Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

2020. február 23., vasárnap
Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Ismét közös szervezésű programmal emlékezik a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára. A programban történelmi vetélkedő és koszorúzással egybekötött megemlékezés is helyet kapott – utóbbi szónoka dr. Surján László, korábbi európai parlamenti képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt tiszteletbeli elnöke lesz.

Az emléknap délelőttjén a megye középfokú oktatási intézményeiben tanuló, 14-19 év közötti diákok alkotta csapatok mérik össze tudásukat és felkészültségüket arról, mit tudnak lakóhelyük, megyéjük 1944 és 1989 közötti múltjáról. A kreatív feladatok megoldását szakértő zsűri értékeli, amelynek tagjai között megyei történészek, történelemtanárok, közgyűjtemények munkatársai vesznek részt. A vetélkedő időpontja: 2020. február 25. 10 óra, helyszíne a Csongrád Megyei Kormányhivatal nagyterme (Szeged, Rákóczi tér 1.). Az eredményhirdetés ugyanott lesz két óra múlva, tehát 12 órakor. A program délután, a megemlékezés hagyományos színhelyén, a Glattfelder téren folytatódik. Kligl Sándor szobrászművész recski kőtömbökből álló alkotásánál Bartók Csaba, a szegedi közgyűlés tagja, a Fidesz városi elnökének köszöntő gondolatai után dr. Surján László, korábbi EP képviselő, a KDNP tiszteletbeli elnöke mond emlékezőbeszédet. A rendezvény koszorúzással és mécses gyújtással zárul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.