Hírzóna

Román embercsempészt fogtak Nagylaknál

Román embercsempészt fogtak Nagylaknál

2020. február 9., vasárnap
Román embercsempészt fogtak Nagylaknál

Egy kisteherautó ellenőrzése során hat illegális migránst találtak a magyar rendőrök Nagylaknál. A sofőr ellen embercsempészés miatt indult eljárás - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei február 8-án 22 óra 30 perc körül Nagylak külterületén ellenőriztek egy román honosságú kistehergépjárművet. A furgonban hat személyt találtak. A csoport tagjai eritreai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A férfit a rendőrök őrizetbe vették. Az illegális migránsokat a magyar rendőrök meghallgatásukat követően átadják a román hatóságoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.