Sport

Ponttal tért haza Szombathelyről a Szeged-Csanád GA

Ponttal tért haza Szombathelyről a Szeged-Csanád GA

2020. február 3., hétfő
Ponttal tért haza Szombathelyről a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia gól nélküli döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás vendégeként a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában.

Két hónap után először játszott tétmérkőzést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely a tizenharmadik pozícióból várhatta az utolsó előtti Haladás elleni idegenbeli összecsapást. A szegedieknél két új igazolás is bekerült a kezdőbe: a védelem jobboldalán Kuti helyettesítette a sérüléssel bajlódó Kárászt, a középpályán pedig Hudák személyében avatott újoncot a Tisza-parti gárda. A találkozót megelőzően a szombathelyi klub hivatalosan is elbúcsúztatta Halmosi Pétert, aki több mint háromszáz mérkőzést játszott a vasiak színeiben. A második percben egy emberként kapott szívéhez a nagyjából harmincfős szegedi szurkolótábor, amikor Tóth Gábor utolsó emberként elcsúszott, Szalay pedig egy az egyben vezethette a labdát a kék-feketék kapujára. Szerencsére Takács jó ütemben mozdult ki és így el tudta halászni a játékszert a támadó elől. Negyedóra elteltével ismét lendületes kontrát vezethetett a Haladás, Bosnjak viszont csúnyán fölé durrantott. Az első játékrész végére kezdett magára találni a Tisza-parti együttes, előbb Hudák tizenhat méterről leadott, középre tartó lövését fogta Verpecz, majd Kóródi löketét szedte ki a jobb alsóból a korábbi debreceni hálóőr. A félidő legnagyobb szegedi lehetősége Hudák előtt adódott, az újonc középpályás viszont senkitől sem zavartatva a tizenhatos előteréből kapu fölé tekert.

Takács János ziccert fogott rögtön a mérkőzés elején (Fotó: Szombathelyi Haladás)

A szünetben Tóth Barna személyében egy robusztus centert küldött pályára Mátyus János, a szombathelyiek vezetőedzője ezzel próbálta megélénkíteni csapata támadójátékát. Ennek ellenére vendég lehetőségekkel indult a második felvonás: egy remek háromszögezést követően Oláh próbálkozott a tizenhatosról, Verpecz ezúttal is résen volt. Nem sokkal később egy tetszetős akció végén Hudák szúrta rá távolról, de a labda méterekkel fölé szállt. Húsz perccel a vége előtt Gajdos kihasználta a hazai védők bizonytalanságát és kapura tört, Holdampf sárga lap árán lerántotta a tizenhatos csücskénél. Hudák szabadrúgása a szétnyíló sorfal között a kapu mellé tekeredett. A szombathelyiek részéről Rácz jelentette a legnagyobb veszélyt, háromszor is tiszta lövőhelyzetbe került, ám egyszer sem találta el a kaput, így gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés.

A küzdelemre nem lehetett panasz (Fotó: Szombathelyi Haladás)

– Megemelem a kalapomat a szurkolóink előtt, akik ilyen hosszú utat vállaltak azért, hogy biztassanak minket – kezdte a mérkőzés utáni értékelést Joao Janeiro, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. – A második percben volt egy nagy helyzete a Haladásnak, de úgy gondolom, hogy utána mi uraltuk a mérkőzést. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk azokat kihasználni. Kicsit csalódott vagyok, mert ősszel a hosszabbításban buktunk két pontot a Haladás ellen és most is nyerhettünk volna, ha jobban sáfárkodunk a helyzeteinkkel. Megyünk tovább, jövő héten már a Gyirmót ellen kell játszanunk – összegzett a tréner. Ezzel a döntetlennel a Szeged-Csanád Grosics Akadémia maradt a tabella tizenharmadik helyén. A Tisza-partiak legközelebb február 9-én, vasárnap 17 órakor a hatodik helyezett Gyirmótot látják vendégül a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga 22. forduló

Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1915 néző. Vezette: Zirkelbach Péter (Barna Gábor, Legeza Lászlő, Vörös Dániel).

Szombathelyi Haladás:

Verpecz – Tóth D., Holdampf, Devecseri, Rácz F., Szekér (Kiss B., 66.), Szalay (Tóth G. K., 83.), Schimmer, Jagodics, Németh M., Bosnjak.

Vezetőedző:

Mátyus János.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

: Takács – Tóth G., Germán, Zvara, Gajdos, Moga, Oláh G., Mohl, Kuti, Kóródi, Hudák (Vankó, 79.).

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.