Közélet

Nyoma veszett a Bécsi körút hajléktalanjának

Nyoma veszett a Bécsi körút hajléktalanjának

2020. február 12., szerda
Nyoma veszett a Bécsi körút hajléktalanjának

Hónapokkal ezelőtt kisajátította a Bécsi körút és a Petőfi Sándor sugárút kereszteződésénél lévő buszmegállót egy hajléktalan, pár napja azonban váratlanul eltűnt.

Először magát a fedett buszmegállót foglalta el a hajléktalan, akiről az önkormányzati

választási kampány idején

egy igazán beszédes fotó készült a várakozóhelynél:

A választás napján a szerkesztőségünk előtti padon hevert, ekkor egy rövid interjút is készítettünk vele. A 73 éves rokkantnyugdíjas elmondta, érdekli őt a választás, még mozgó urnát is kért, de nem kapott. Saját szavazóköre Felsővároson van, de betegsége miatt odáig nem tud elmenni, ezért pihent le a Szentháromság utcai padon. Még az ősz folyamán

áttette székhelyét

a Bécsi körúti buszmegálló mellett lévő padra, amit gyakorlatilag teljesen ellepett zsákjaival, ingóságaival.

A tél beköszöntével pedig hegymászókat megszégyenítő precizitással bivakoltatta

átmeneti szálláshelyét.

A fóliával lefedett padról olvasónktól kaptunk fényképet, aki beszélgetett is a hajléktalannal. A fedél nélküli az olvasónknak elmondta, hogy nagyon sokan megállnak nála és van néhány ember, aki rendszeresen segíti őt ruhával, étellel. – Megkérdeztem tőle, hogy bárki hivatalos személy kereste-e őt, kínált-e segítséget neki. Azt mondta, hogy novemberben “önkormányzatis” emberek megkérdezték, hogy miért nem megy szállóra és szüksége van-e valamire, de azóta csak a rendőrök néztek rá egyszer-egyszer – mondta olvasónk.

  A városképi jelentőségű hajléktalan a hét elején teljesen váratlanul eltűnt. Mindössze egy támla nélküli ergonomikus szék maradt a buszmegállóban, ami korábbi jelenlétére utal. Könnyen lehet, hogy a nagy vihar miatt egy szélvédettebb átmeneti menedék után nézett, de az is elképzelhető, hogy igénybe vette valamelyik hajléktalanszállót. Utóbbi azért is lehet ésszerű magyarázat, mert

lapunk információi szerint Szegeden félházzal üzemelnek a fedél nélküliek számára fenntartott nappali melegedők és éjszakai szállók.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.