Közélet

Német testvérvárosi delegáció látogatott a vásárhelyi Emlékpontba

Német testvérvárosi delegáció látogatott a vásárhelyi Emlékpontba

2020. február 11., kedd
Német testvérvárosi delegáció látogatott a vásárhelyi Emlékpontba

Testvérvárosi delegáció tett látogatást a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. A közgyűjteményben a németországi testvértelepülés, Hechingen polgármesterét, Philipp Hahnt, és Wolfgang Hellert, a hechingeni német-magyar testvérvárosi bizottság elnökét az intézmény történésze, Nagy Gyöngyi kalauzolta.

– Az Emlékpont olyan intézménye Hódmezővásárhelynek, amely egy hozzánk látogató külföldi számára is érdekes – indokolta a közgyűjteményben tett látogatást a német polgármesterrel érkezett vendéglátó városvezető, Márki-Zay Péter. – A történeti múzeumokat mindig érdekesnek találom, mindenek előtt azokat, amelyek egy ország modernkori történelmét mutatják be. A nemzetiszocializmus szörnyűségeit a kommunizmus követte, s e két nehéz időszakra emlékezés mindig megindító számomra – fogalmazott az Emlékpontban szerzett élményeiről Philipp Hahn, aki elmondta, hogy kétnapos hódmezővásárhelyi látogatásának célja a két település kapcsolatainak elmélyítése, s hogy a programok során felkeresték a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas vásárhelyi uszoda mellett Mártélyt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.