Hírzóna

Nem itatták meg, hőgutában pusztult el egy kutya Szentesen

Nem itatták meg, hőgutában pusztult el egy kutya Szentesen

2020. február 25., kedd
Nem itatták meg, hőgutában pusztult el egy kutya Szentesen

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki tavaly nyáron a hőségben nem adott inni a rábízott kutyának, ezért az állat elpusztult - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 21-én egy szentesi ismerősénél töltötte az éjszakát. Másnap 11 órakor, amikor már közel 30 fok volt a talajfelszín közeli hőmérséklet, barátja német juhászkutya és husky keverék kutyájával a városba indult úgy, hogy az állatot pórázon a kerékpárja mellett futtatta. A kutyával mintegy 8 kilométert tett meg úgy az egyik áruházhoz indulva, hogy az állatnak vizet nem vitt magával.

Útközben a vádlott észlelte, hogy az állat szenved, ekkor a kerékpárról leszállt és gyalog mentek tovább. Ennek ellenére a vádlott a láthatóan rosszul levő állatot az áruház főbejáratánál a napon kikötötte a kerékpártárolóhoz, majd bement az üzletbe. Az áruház dolgozói és vásárlói észlelték az állat szenvedését, próbálták itatni, míg a vádlott mintegy 40 percet tartózkodott a boltban. Mire onnan kiért, a kutya elpusztult. Az állat halálát hőguta, vagyis a keringés heveny összeomlása okozta.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.