Hírzóna

Motort lopott, majd kocsmából zsákmányolt negyedmilliót egy vásárhelyi tolvaj

Motort lopott, majd kocsmából zsákmányolt negyedmilliót egy vásárhelyi tolvaj

2020. február 17., hétfő
Motort lopott, majd kocsmából zsákmányolt negyedmilliót egy vásárhelyi tolvaj

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki egy robogót, illetve egy vendéglátóhelyről készpénzt tulajdonított el a megyei jogú városban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2019. október 14-én este a belvárosban sétálva figyelt fel egy társasház előtt lezárt segédmotoros kerékpárra. A gyanúsított eltávolította a lakatot a járműről, majd eltolta azt a helyszínről. Később a motort eladta egy ismerősének, aki nem tudott arról, hogy az bűncselekményből származik. Ezután november 18-án délelőtt a 32 éves férfi a város egyik presszójában tartózkodott, ahol arra lett figyelmes, hogy a szórakozóhely pultját elhagyja a személyzet. Ezt kihasználva a gyanúsított több mint kétszázötvenezer forintot vett ki egy kassza alatti fiókból, majd távozott. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Ellene üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók az eltulajdonított motorbiciklit és a készpénz egy részét is lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosoknak. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.