Közélet

Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

2020. február 12., szerda
Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

Még egy hétig, február 19-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

Az OH honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy melyik iskolákba jelentkezzenek - írták. Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5 pontot, a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 49 pontot, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,1 pontot értek el. A tájékoztatás szerint a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait - tanulói adatlap és jelentkezési lapok - az általános iskolák töltik ki. A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak egyénileg kell kitölteniük a lapokat az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.