Hírzóna

Két nő akart kirabolni egy asszonyt Szegeden

Két nő akart kirabolni egy asszonyt Szegeden

2020. február 21., péntek
Két nő akart kirabolni egy asszonyt Szegeden

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a két nőnek, akik február 18-án délután, a szegedi Bartók téren megkísérelték kirabolni egy ismerősüket - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők a fenti időben odamentek a forgalmas tér egyik padján üldögélő sértetthez, aki kevéssel azt megelőzően váltotta ki orvosi tápszereit. A gyanúsítottak először szóban próbálták meg rábírni a nőt a 3 karton tápszer átadásra, de ezt a sértett megtagadta. A köztük kialakult szóváltás során a sértetthez képest nagy testi erőfölénnyel rendelkező egyik gyanúsított belekapott a nő arcába, majd a haját tépte és őt meg is ütötte. Ezalatt a társa igyekezett a mintegy 22 000 Ft összértékű tápszeres dobozokat a padról magához venni, a sértett védekezése folytán azonban nem sikerült azokat megszereznie.

A megtámadott nőnek végül járókelők siettek a segítségére, akik a helyszínre rendőrt hívtak.

A támadás során a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A társtettességben elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség az elrejtőzés veszélye, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, valamint részben a bűnismétlés veszélye okán tett előterjesztést a gyanúsítottak letartóztatására.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó üléseken fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.