Ifjúságpasztorációs tanulmányi napokat rendeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden rendezik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságnak Ifjúságpasztorációs Tanulmányi napjait.

A konferenciára az ország különböző egyházmegyéiből, ifjúsági mozgalmaitól, szerzetes közösségektől, valamint a Vajdaságból, Temesvárról és Nagyváradról is érkeznek ifjúsági referensek, papok, irodai munkatársak, fiatalok.
A konferencia célja nem csak a kapcsolatépítés és a csapatépítés, hanem a munkájukat érintő olyan speciális területek megismerése is, amely mindenkit érinthet. Az idei Tanulmányi napok elsődleges témája Ferenc pápa által 2019-ban kiadott Christus vivit (Krisztus él) kezdetű, kifejezetten fiataloknak szóló apostoli buzdításának feldolgozása.

Ezen kívül lesz szó a megkülönböztetés és kísérés témájáról, majd az előadásokon szerzett ismeretek mélyítésére műhelymunkák keretében lesz lehetőség. A program utolsó napján „Vágyaink, lehetséges lépések az ifjúságpasztorációban” című mini dokumentumban fogalmazzák meg a résztvevők a különböző területekről hozott tapasztalatok alapján az ifjúság nevelésének lehetséges útjait.

A Tanulmányi napok keretein belül lehetőségük nyílik a résztvevőknek átélni a face2Face imaalkalmat, a Szeged–Csanádi Egyházmegyében hagyománnyá vált programot, ahol elmélkedő szentségimádás és Palánki Ferenc püspök atya, az Ifjúsági Bizottság elnökének gondolatai segítenek Isten szeretetének elmélyülésében.

Előző sztori

Két autó karambolozott Domaszék közelében

Következő sztori

Márciusban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált

Legutóbbi hasonló cikkek