Hírzóna

Huszonkilenc migránst fogtak a rendőrök Csongrádban

Huszonkilenc migránst fogtak a rendőrök Csongrádban

2020. február 22., szombat
Huszonkilenc migránst fogtak a rendőrök Csongrádban
Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök huszonnyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, egy személyt pedig elfogtak, akit előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak - írja a police.hu.

A járőrök 2020. február 21-én 0 óra és 24 óra között hat esetben, összesen huszonnyolc határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Szeged és Röszke közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül ketten líbiai, négyen afgán, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az egyenruhások egy határsértőt fogtak el Makó külterületén, aki pakisztáni állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a migránst a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.